Prajitura cu caramel, krantz si banane |
Prajitura cu caramel, krantz si banane |
Ingrediente
Sos caramel
200 grame zahar
200 grame frisca lichida
20 grame unt
2 linguri apa
un praf de sare
Se pune zharul cu apa intr-o craticioara la foc mic pe aragaz pana cand zaharul se topeste si caramelizeaza
Se opreste focul si se adauga untul
dar si frisca usor incalzita si un praf de sare
Se pornest efocul si se mai tine cateva minute pe foc, amestecandu-se pentru a se omogeniza si se lasa sa se raceasca
Ingrediente pentru krantz
100 grame zahar
100 grame nuci
1 lingura apa
Zaharul se caramelizeaza impreuna cu apa
se adauga nucile
Se rastoarna pe hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Puteti pune acest amestec chiar si in congelator pentru a se intari
Se rupe in bucati si se acina cu robotul de bucatarie. Din acest amestec se opresc 3 linguri pentru decor.
Ingrediente pentru baza prajiturii
300 grame biscuiti
150 grame unt
Se sfarama biscuitii cu sucitorul pe o hartie de copt
Se toarna untul topit peste acest pesmet si se amesteca
Se toarna acest amestec nisios intr-o tava de 22 cm si se preseaza foarte bine
Se pune la rece in frigider
Umplutura
3 banane
600 grame frisca lichida neindulcita
20 grame gelatina si putina apa
socul de caramel si krantz
Se pune gelatina intr-un ibric si se acopera cu apa. Se lasa cateva minute sa se hidrateze apoi se topeste pe aragaz la foc mic. Atentie, nu se fierbe! Se lasa as se raceasca.
Bananle se taie in feliute
Frisca se spumeaza si se adauga gelatina peste.
Din acest amestec se opresc cateva linguri
Restul se amesteca cu sosul de caramel rece
si cu krantz-ul racit si se lasa 10-15 min la rece
Se toarna apoi in tava peste baza de biscuiti
Se niveleaza frisca oprita
si se presata krantz
Se lasa la rece pana a doua zi cand poate fi portionata
Prajitura cu caramel, krantz si banane |
Prajitura cu caramel, krantz si banane |
Prajitura cu caramel, krantz si banane |
trebuie sa fie foarte buna la cum arata! mulțumesc pt reteta
RăspundețiȘtergerecu mult drag, Elena! Seara frumoasa!
Ștergere