08 octombrie, 2019

Saratele cu susan

Mereu pregatesc astfel de gustari cu ce am prin frigider sau prin dulap. Sunt fragede, aromate si le servim cu sunca, cascaval, masline si ardei gras. Arata minunat, iar cat sunt in cuptor casa se imbraca intr-un miros extrordinar de casa primitoare.










Ingrediente
550 grame faina
250 ml lapte
100 ml ulei de masline
1 ou
1 lingurita sare
7 grame drojdie uscata
1 lingurita de zahar

50 grame unt topit
ketchup sau pasta de chilli
susan si oregano 


Se amesteca drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Se lasa cateva minute.
In mijlocul fainii am pus sare, oul si treptat adaug drojdia dizolvata, laptele si uleiul.
Se framanta bine pana cand aluatul isi schimba textura.
Se lasa la dospit intr-un vas acoperit pana isi dubleaza volumul

Se intinde pe masa cu sucitorul in foaie nu foarte subtire
Se unge cu unt topit
cu pasta de chilly si se presara semintele de susan si oregano
Se taie in fasii late de 1 cm. Se rasucesc fasiile si se
asaza in tava pe hartie de copt. Se lasa in tava pentru 15-20 min inainte de coacere in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 15-20 min








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu