Ingrediente
piept de pui
o ceapa
2 catei de usturoi
cateva ciuperci
150 ml smantana pentru gatit
aprox 100 grame unt
cateva linguri de ulei de masline
400 ml supa de carne
150 ml vin alb
sare si piper
patrunjel verde
Ceapa se toaca marunt
Ciupercile spalate se feliaza grsier
Cateii de usturoi se piseaza
Pipeptul de pui se taie pe orizontala
si se fragezeste cu ciocanul de carne
Se condimenteaza cu sare si piper
Intr-o tigaie se pune 50 gr unt si putin ulei de masline, dupa care se calesc ciupercile
Se lasa sa scada cateva minute, apoi se adauga ceapa tocata si se lasa pana devine lucioasa si la fel se pune si usturoiul, dupa care se transfera totul pe un platou
In aceeasi tigaie se pune celalat cubulet de unt si o lingura de ulei de masline
Si se rumeneste usor carnea pe ambele parti, dupa care se scoate pe platou
Imediat ce am scos carnea am turnat vinul in tigaie si l-am lasat sa scada, apoi am pus supa de carne si se lasa sa fiarba pana scade mai bine de jumatate
Am ales sa pregatesc si orez basmati si 125 grame sunt suficiente pentru 4 persoane si l-am spalat bine in apa rece apoi l-am pus la fiert in 350 ml apa
Peste supa ce a scazut in tigaie si dupa ce am micsorat focul am pus smantana si putin piper
Dupa care am pus carnea la loc in acest sos, ciupercile
Si deasupra am dat pe razatoare putin cascaval si am pus tigaia in cuptor pentru cateva minute
Dupa ce orezul a fiert am trecut cu furculita putin prin ele ca sa-l separ si sa devina mai pufos
Se scoate tigaia din cuptor dupa ce cascavalul s-a topit si se presara patrunjel
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu