08 noiembrie, 2019

Prajitura cu dovleac si crema de branza

M-am gandit la prajitura aceasta nu ca la un tot, ci ca la o prajitura pe care sa o poti imparti cu ai tai  dupa o masa copioasa. De obicei, cum vedem o prajitura in forma rotunda o tratam ca pe o prajitura de sarbatoare, dar nu este cazul. Prajitura aceasta o puteti pregati oricand doriti pentru ca este delicioasa. Dar astazi este si zi de sarbatoare, asa ca va spun, La multi ani, celor ce-si sarbatoresc astazi numele!!!






Ingrediente
4 oua
200 grame unt
200 grame zahar
100 grame faina
200 grame pulpa de dovleac
200 grame de nuci si arahide
zeama si coaja de la o lamaie
radacina de ghimbir rasa
10 grame praf de copt


 Am dat lamaia pe razatoare
 am stors-o de coaja
 Am maruntit nucile si arahidele cu robotul de bucatarie
 Am curatat de coaja radacina de ghimbir
 si am dat-o pe razatoare
 Am spumat albusurile si le-am lasat deoparte
 Galbenusurile se amesteca cu zaharul
 si apoi cu untul moale
 Se adauga pulpa de dovleac
 si se incorporeaza.
 Am pus si nucile
 si praful de copt
 cat si faina.
 Dupa ce am amestecat faina am incorporat albusurile
 Am folosit o tava de 22 cm diametru pe care am tapetat-o la baza cu hartie de copt si pe margini am uns-o cu unt si pudrat-o cu faina. am turnat aluatul in tava si l-am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr C
Se lasa sa se raceasca
Crema se pregateste din
 200 grame unt moale
200 grame zahar pudra
400 grame crema de branza
esenta de vanilie
Se spumeaza untul cu zaharul pudra
Se adauga crema de branza si putina esenta de vanilie
Se taie blatul pe orizontala

Si se pune crema atat intre foi cat si deasupra

Se pastreaza la rece.









2 comentarii:

  1. Pulpa de dovleac este crudă sau călită?.... a-ți menționat în video doar ca e scoasa din congelator. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va rog să-mi spuneți cum trebuie să fie pulpă de dovleac.... Crudă?.... călită /coaptă..... în video ați menționat ca e scoasă din congelator. Va mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere