Ingrediente
Blat
3 oua
200 grame zahar
140 grame faina
5 grame praf de copt
150 ml lapte
60 grame unt
Se incalzeste laptele si untul foarte bine cat sa se toapeasca untul, dar sa nu fiarba
Se amesteca ouale cu zaharul
Si se pune pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste zaharul
Se ia de pe foc si se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul
Se adauga faina si praful de copt
Dupa care se toarna laptele si untul luate de pe foc
Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 15-20 min. Se lasa as se raceasca
Umplutura de fructe
400 grame fructe de padure congelate
50 grame zahar
Se pun fructele intr-o craticiora
Impreuna cu zaharul si se fierbe la foc mic pe aragaz pentru aprox 20 min
Pentru crema
100 grame zahar
40 grame amidon
un praf de sare
500 grame smantana cu 12% grasime
200 grame frisca lichida
4 galbenusuri
un praf de sare
esenta de rom sau vanilie
Smantana acra se amesteca cu zaharul, amidonul, un praf de sare
Galbenusurile se adauga si ele
Se fierbe pe baie de aburi, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca
La fel si cu sosul de fructe.
Se spumeaza frisca
Si cand crema cu oua s-a racit se amesteca frisca
Peste blatul racit se distribuie in strat uniform sosul de fructe
Apoi crema pregatita
Si se lasa prajitura la rece in frigider pentru 4 ore, dar cel mai bine ar fi peste noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu