22 noiembrie, 2019

Prajitura cu fructe de padure

Sper sa va placa prajitura aceasta la fel de mult cat mi-a plact mie. Recunosc ca-mi plac fructele acrisoare, astfel ca nu am pus prea mult zahar in sosul pregatit cu ele. Dar gustul acrisor este apoi domolit de finetea cremei ce am asezat-o deasupra.










Ingrediente
Blat
 3 oua
 200 grame zahar
140 grame faina
5 grame praf de copt
150 ml lapte
60 grame unt
  Se incalzeste laptele si untul foarte bine cat sa se toapeasca untul, dar sa nu fiarba

Se amesteca ouale cu zaharul
 Si se pune pe baie de aburi si se amesteca  pana se topeste zaharul
 Se ia de pe foc si se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul
 Se adauga faina si praful de copt
 Dupa care se toarna laptele si untul luate de pe foc
 Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 15-20 min. Se lasa as se raceasca
 Umplutura de fructe
400 grame fructe de padure congelate
50 grame zahar
 Se pun fructele intr-o craticiora
 Impreuna cu zaharul si se fierbe la foc mic pe aragaz pentru aprox 20 min
 Pentru crema
100 grame zahar
40 grame amidon
un praf de sare
500 grame smantana cu 12% grasime
200 grame frisca lichida
4 galbenusuri
un praf de sare
esenta de rom sau vanilie
 Smantana acra se amesteca cu zaharul, amidonul, un praf de sare
 Galbenusurile se adauga si ele
 Se fierbe pe baie de aburi, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca
 La fel si cu sosul de fructe.
 Se spumeaza frisca
 Si cand crema cu oua s-a racit se amesteca frisca
 Peste blatul racit se distribuie in strat uniform sosul de fructe
 Apoi crema pregatita
 Si se lasa prajitura la rece in frigider pentru 4 ore, dar cel mai bine ar fi peste noapte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu