Crema este foarte fina, per total este un desert fin si plin de aroma.
Ingrediente
Blat
320 grame faina
3 galbenusuri
200 grame unt rece de la frigider
un praf de sare
50 grame zahar
2-3 linguri de vodca
Se amesteca toate ingredientele si se preseaza astfel incat sa obtina un aluat
Se indinde pe o hartie de silicon sau de copt
Am turnat aluatul in tava si l-am presat
Am decupat marginile aluatului
se inteapa cu o furculita si se pune in congelator pentru cel putin 30 min
Dupa ce a stat in congelator am pus in centru hartie de copt si boabele de fasole pe care le pastrez mereu pentru a coace aluaturile tartelor. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C pana cand prinde culoare pe margini. Se scoate hartia de copt si boabele de fasole si se mai coace pentru inca 10 min
Pentru umplutura
120 grame zahar pudra
5 oua
zeama si coaja de la o lamaie
esenta de vanilie
8 grame zahar vanilinat
300 grame fisca neindulcita
Se amesteca ouale cu zaharul, esentele si smantana pentru frisca
coaja de lamaie si esentele
Zeama de lamaie se pune chiar inainte de a turna amestecul in baza scoasa din cuptor
Se coace la 170 gr C pentru
Pentru bezea
3 albusuri
70 grame zahar
un praf de sare
o lingura de zeama de lamaie
Se spumeaza albusurile spuma tare se adauga zaharul si zeama de lamaie
Se pune bezeaua cu lingura deasupra tartei cand inca umplutura este coapta cam 80% si se mai coace pentru inca 10 minute cat sa prinda culoare si intre timp si umplutura se va coace
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu