15 noiembrie, 2019

Tarta cu lamaie si bezea

Am facut aceasta tarta de doua ori intr-o saptamana si asta ar trebui sa va indice cat de buna este pentru ca nu cred ca am mai facut acest lucru pana acum.
Crema este foarte fina, per total este un desert fin si plin de aroma.








Ingrediente
Blat
320 grame faina
3  galbenusuri
200 grame unt rece de la frigider
un praf de sare
50 grame zahar
2-3 linguri de vodca
 Se amesteca toate ingredientele  si se preseaza astfel incat sa  obtina un aluat
 Se indinde pe o hartie de silicon sau de copt
 Am turnat aluatul in tava si l-am presat
 Am decupat marginile aluatului
 se inteapa cu o furculita si se pune in congelator pentru cel putin 30 min
 Dupa ce a stat in congelator am pus in centru hartie de copt si boabele de fasole pe care le pastrez mereu pentru a coace aluaturile tartelor. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C pana cand prinde culoare pe margini. Se scoate hartia de copt si boabele de fasole si se mai coace pentru inca 10 min
 Pentru umplutura
120 grame zahar pudra
5 oua
zeama si coaja de la o lamaie
esenta de vanilie
8 grame zahar vanilinat
300 grame fisca neindulcita

 Se amesteca ouale cu zaharul, esentele si smantana pentru frisca
 coaja de lamaie si esentele
 Zeama de lamaie se pune chiar inainte de a turna amestecul in baza scoasa din cuptor
 Se coace la 170 gr C pentru

Pentru bezea
3 albusuri
70 grame zahar
un praf de sare
o lingura de zeama de lamaie

 Se spumeaza albusurile spuma tare se adauga zaharul si zeama de lamaie

 Se pune bezeaua cu lingura deasupra tartei cand inca umplutura este coapta cam 80% si se mai coace pentru inca 10 minute cat sa prinda culoare si intre timp si umplutura se va coace





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu