Ingrediente
Aluat
800 grame faina
150 grame unt
150 grame zahar
1 oua
200-300 ml cafea
10 grame praf de copt
Am facut cafeaua ca la ibric, am fiert 4-5 lingurite de cafea in apa si am trecut-o prin sita si am lasat-o sa se raceasca
Faina se amesteca cu zaharul si praful de copt
Dupa care se incorporeaza oua
untul moale
si cafeaua treptat
Se framanta pana se obtine un aluat ce va putea fi intins foia cu sucitorul
Se imparte aluatul in 4 parti egale
Si fiecare bucata se intinde pe hartie de copt. Am taiait mai multe hartii de copt pe aceleasi dimensiuni pentru a fi mai usor si mai rapid, cat timp o foie de aluat se coace in cuptor, pot intinde o alta pe hartie de copt.
Se pune foia intinsa pe dosul tavii, se inteapa cu o furculita si se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 7-8 min, cat sa prinda cuoare pe margini. Se lasa sa se raceasca. Se procedeaza la fel cu restul foilor.
Pentru crema
1 litru lapte
200 grame unt
200 grame zahar
100 grame amidon
esenta de vanilie
Amidonul se amesteca cu zaharul
Se adauga laptele rece
Se fierbe pe focul de la aragaz, la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa
Pentru a se raci mai repede se toarna intr-un castron si se acopera cu folie de plastic pentru a preveni formarea pojghitei deasupra
Cand s-a racit, se amesteca cu untul moale si se adauga esenta de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza bine.
Se impate crema in 4 si se niveleaza intre foiele coapte. se lasa prajitura la rece pana a doua zi cand v-a putea fi portionata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu