Ingrediente umplutura
1 litru de lapte
250 grame orez
160 grame zahar
coaja rasa de o portocala
8 grame zahar vanilinat
4 oua
100 grame fruct euscate (caise, stafide, etc)
100 grame aline/arahide/nuci
laptele se fierbe impreuna cu orezul, cu un praf de sare si cu o parte din zahar
Se fierbe pentru 30 min. Amestecandu-se din cand in cand si se lasa apoi sa se racesca, sa ajunga la temperatura camerei.
Fructele se taie in bucati mai mici
la fel se toaca si anunele, arahidele sau nucile
Se folosteste numai partea galbena de la portocala si se da pe o sazatoare fina
Ingrediente aluat
Se face si un aluat din 3 lingurite de vodca, 200 grame faina, 130 grame unt, 60 grame zahar
se amesteca faina cu zaharul si apoi cu untul. Se sfarama untul in bucati micute
si pentru a aduna aluatul intr-o singura bucata se folosesc -trei lingurite de vodca. Alcoolul nu va modifica gustul aluatului, doar il va face usor crocant
Se avita framantarea acetui aluat
se intinde in tava cu diametrul de 26 cm, atat la baza cat si pe margini
se pune tava in frigider, pana in momentul in care si umplutura va fi gata
ALbusurile se separa de galbenusuri
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare
Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar
cu zaharul vanilinat
si cu orezul ce s-a racit
Am adaugat fructele uscate, alunele si coaja de portocala
si la final se incorporeaza si albusurile spuma
Se toarna umplutura in tava, peste aluatul intins in tava si se va coace la 170 grade C pentru 50-60 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu