Ingrediente
1 kg carne tocata de curcan sau pui
1 ceapa
sare si piper dupa gust
4 linguri malai
cativa catei de usturoi
ceapa si usturoiul se maruntesc cu robotul de bucatarie cat sa obtinem o pasta
Se amesteca cu carnea
Se adauga malaiul, sare si piper
Se framanta bine si se lasa la frigider min 30 min
Umplutura
400-500 grame varza proaspata
3 oua fierte
1 ou crud
50-100 grame sunca afumata
50 grame unt
sare si piper
varza se toaca matunti cu cutitul
la fel si sunca
Intr-o tigaie se topeste untul si se prajeste putin sunca cat sa-si lase gustul
Se adauga varza
sare si pipers i se inabusa cateva minute in tigaia acoperita cu capac. Nu se tine prea mult, doar cat sa se inmoaie putin, dar fara a-si schimba culoarea. se lasa as se raceasca
Se adauga ouale taiate marunt
Oul crud
Pe hartia de copt se asaza amestecul cu carne. In strat uniform sub forma unui patrat sau dreptunghi
In centru se pune umplutura
Se adugc marginile carnii peste umplutura
Se pune rulada in tava de cozonac si se coace in cuptorul preincalzit la 160-170 gr C pentru o ora. Se scurge lichidul rezultat in urma coacerii
Se rastoarna apoi in tava aragazului si se glazureaza cu un amestec facut din o ligura de ketchup si 2 de sos de soia si se reintoarce in cuptor la foc mai iute pana se rumeneste.
Se lasa as se raceasca si sse portioneaza
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu