11 decembrie, 2019

Rulada de curcan cu umplutura de varza

Incep usor usor a va dau idei pentru ce ati putea pregati in zilele de sarbatoare ca bat grabite a usa. Nu va mai fi mult si ne vom aseza la masa alaturi de cei dragi. Deja magazinele isi prezinta produsele diverse cu tematica de sarbatoare, iar de cumparatori nu duc lipsa.










Ingrediente
1 kg carne tocata de curcan sau pui
1 ceapa
sare si piper dupa gust
4 linguri malai
cativa catei de usturoi
 ceapa si usturoiul se maruntesc cu robotul de bucatarie cat sa obtinem o pasta
 Se amesteca cu carnea
 Se adauga malaiul, sare si piper
 Se framanta bine si se lasa la frigider min 30 min
 Umplutura
400-500 grame varza proaspata
3 oua fierte
1 ou crud
50-100 grame sunca afumata
50 grame unt
sare si piper

 varza se toaca matunti cu cutitul
 la fel si sunca
 Intr-o tigaie se topeste untul si se prajeste putin sunca cat sa-si lase gustul
 Se adauga varza
 sare si pipers i se inabusa cateva minute in tigaia acoperita cu capac. Nu se tine prea mult, doar cat sa se inmoaie putin, dar fara a-si schimba culoarea. se lasa as se raceasca
 Se adauga ouale taiate marunt
 Oul crud
 Pe hartia de copt se asaza amestecul cu carne. In strat uniform sub forma unui patrat sau dreptunghi
 In centru se pune umplutura

 Se adugc marginile carnii peste umplutura
 Se pune rulada in tava de cozonac si se coace in cuptorul preincalzit la 160-170 gr C pentru o ora. Se scurge lichidul rezultat in urma coacerii
 Se rastoarna apoi in tava aragazului si se glazureaza cu un amestec facut din o ligura de ketchup si 2 de sos de soia si se reintoarce in cuptor la foc mai iute pana se rumeneste.
 Se lasa as se raceasca si sse portioneaza




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu