21 decembrie, 2019

Tort cu zmeura


Minunatia aceasta de tort sper sa o incercati in zilele de sarbatoare pentru ca este pe cat de gustos chiar si aratos si mesenii vor fi chiar incantati.
Nu este greu de pregatiti, v-am obisnuit cu deserturile usoare, doar ca sunt ateva etape pe care trebuie sa le respectati pentru a avea rezultatul scontat.


Tort cu zmeura

Tort cu zmeura

Tort cu zmeura





Ingrediente

Blat
8 oua
150 grame zahar
300 grame faina
16 linuri ulei
8 linguri apa ree
un praf de sare
8 grame zahar vanilinat
10 grame praf de copt





 Se separa albusurile de galbenusuri si peste primele se pune un praf de sare
 Se spumeaza spuma tare si apoi se adauga si zaharul treptat
 Se pune apa rece, cate o lingura
 se incorporeaza galbenusurile si uleiul treptat
 la final se amesteca faina si praful de copt
 Se toarna aluatul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt la baza si unsa pe margini cu unt si pudrata cu faina
 Se niveleaza si se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 25-30 min dar faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca este copt
Sirop
600 ml apa
200 grame zahar
8 grams zahar vanilinat
 Zaharul si apa se pun intr-o craticioara si se fierb pana se topeste zaharul
 Umplutura cu fructe
600 grame zmeura congelata
150 grame zahar
50 grame amidon
zeama de o jumatate de lamaie
 Se pun intr-o craticioara zmeura si restul ingredientelor
 Se fierb pe focul de la aragaz, la foc mic, amestecand continuu , pana cand se obtine un sos de fructe gros

 Se lasa as se raceasca blatul, si ropul si umplutra cu fructe
 Crema cu frisca
700 grame frisca lichida
300 grame crema de branza
200 grame zahar pudra
24 grame intaritor frisca
16 grame zahar vanilinat
 Se toarna frisca intr-un castron si se incepe sa se spumeze
 se pune si crema de ranza
 zaharul vanilinat si cand a se ingoasa se adauga zahaarul pudra
 se adauga intaritorul pentru frisca
 Se feliaza blatul
 Se insiropeaza baza tortului
 Se pune crema pe marginile primei felii, iar in centru umplutura cu zmeura

 Se asaza urmatoarea felie si se insiropeaza si ea
 Se pune crema cu frisca peste aceasta
 Iar deasupra se asaza ultima felei de blat, dar pe care am taiat-o sub forma de triunghiuri si le-am asezat usor inclinate
 Le insiropez si pe acestea si le-am uns cu umplutura cu fructe
Decorati tortul cu restul de crema cu frisca si tineti-l la rece pana a doua zi
Tort cu zmeura

Tort cu zmeura

Tort cu zmeura


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu