Ingrediente (tava cu diametrul de 26 cm)
- 6 oua
- 375 gr zahar
- 375 ml lapte
- 375 ml ulei vegetal
- 600 gr faina
- 40 gr cacao
- 15 gr praf de copt
- un praf de sare
- 2 pliculete zahar vanilinat
- esenta de rom
Prepararea prajiturii
- se incalzeste cuptorul la 170 gr C
- faina cernuta se amesteca cu praful se copt, apoi se opresc separat 40 gr din aceasta
- ouale se mixeaza cu un praf de sare apoi cu zaharul pana rezulta o crema, zaharul topindu-se
- se incorporeaza uleiul, ulterior laptele
- cu telul am amestecat faina, mai potin cele 40 gr oprite
- cantitatea totala de aluat se imparte in mod egal in doua castoane identice
- astfel intr-un vas incorporez zaharul vanilinat si cele 40 gr faina, iar in celalalt esenta de rom si cacao
- in tava de blat de tort cu diametrul de 26 cm, unsa cu unt si baza acoperita cu hartie de copt, in centrul tavii, am pus cu lingura 3 linguri din compozitia cu cacao, si tot in centrul tavii, fara a amesteca, am pus alte 3 linguri din compozitia alba,
- procedez in acelasi mod, alternand aluaturile din cele doua castroane pana cand le termin
- NU SE AMESTECA CU LINGURA in tava, straturile se vor aseza foarte frumos, iar cand veti taia prajitura veti vedea efectul
- se coace in cuptorul incins in prealabil, aprox 45 min, dar cel mai bine testati cu scobitoarea pentru a vedea daca e coapta bine
- dupa coacere, am oprit focul, dar am mai tinut-o in cuptor pentru a nu se lasa, cel putin 15 min
- dupa racire o puteti pudra cu zahar, sau o puteti servi cu alte sosuri de ciocola,a dulceata sau chiar inghetata.
Este pe gustul meu,trebuie s-o copiez si s-o pregatesc.
RăspundețiȘtergereOlivia
Ma bucur ca ne esti alaturi, Olivia! Te asteptam in viitor si cu alte retete usoare si bune! Iti doresc o zi frumoasa!
ȘtergereEste super de bună
Ștergere