Ingrediente
Blat
2 oua
170 grame zahar
120 gr faina
8 grame zahar vanilinat
7 linguri de ulei
10 linguri de lapte
5 grame praf de copt
coaja rasa de la o portocala
un praf de sare
Umplutura
1 litru suc de portocale proaspat stors
200 grame zahar
80 grame amidom
100 grame biscuiti petit beurre
Glazura
100 grame ciocolata
25 grame unt
50 ml lapte
1 lingura ulei
Am pregatit blatul astfel:
Sespumeaza ouale cu un praf de sare, apoi cu zaharul in ploaie pana se topeste, iar culoarea oualor se schimba.
Se adauga uleiul, coaja de portocale si laptele.
La final se incorporeaza faina si praful de copt.
Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (26 cm) si se coace la 180 gr C pentru 15 min. Se lasa sa se acesca.
Umlutura
Se storc portocalele pentru a obtine sucul acestora.
Intr-o craticioara se amesteca zaharul cu amidonul si cu sucul portocalelor.
Se fierbe acest amestec pe focul de la aragaz, la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa.
Se lasa as se racesca.
Intre timp se rup biscutii in bucati mai mici.
Cand crema s-a racit se pot amesteca in aceasta.
Se toarna umplutura peste blat.
Se pregateste glazura toping ingredientele pe aragaz, la foc mic pana se obtine o compozitie uniforma.
Se pune la rece, in frigider, pana a doua zi.
Se decoreaza cu felii de portocale confiate si cu ciocolata rasa.
Într-adevar,aici nu ai mai trecut cantitatea de faina pt blat. Asa se-ntampla cand te grabesti, ca alt motiv nu-l vad.
RăspundețiȘtergereAm rectificat, multumesc mult!
RăspundețiȘtergere